Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Arentorps intresse- o byggnadsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1994

Finns i

Västra Götaland, Skaraborg
Vara kommun
Ryda distrikt

med ca400 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Susanne Löfman

Vara
534 94 Vara

Tel. 1: 0512-13278

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Vi har en badsjö som vi nyss har handikappanpassat samt gjort en ny grillplats med nya fikabord.Kontinuerlig skötsel av gräsmattor städa/hålla rent i omklädningsrummen samt vid dansbanan.

Miljö & Natur

Planterar,rensar och klipper kommunens grönområden i Arentorp.

Nyhetsbrev

Via hemsidan som vi uppdaterar kontinuerligt samt att vi ger ut "Kedumsbladet" 4 gånger/år,tidningen läggs även ut på hemsidan.

Samlingslokaler

Äger en lokal som vi hyr ut till olika evenemang tex.möten,dansträning,fester,matlagnings-kurser m.m.

Stimulera inflyttning

Försöker bevara barn-och äldreomsorgen samt skolan så att det är en attraktiv ort att flytta till.

Trivsel/Fester

Anordnar pubkvällar,festlig-heter vid badsjön,familjerally, oktoberfest m.m.

Turism

Arbetar kontinuerligt med vår hemsida för att locka nya besökare till orten.

Ungdomsverksamhet

Discodans för barn.

Vägar/Mackar

Haft kontakt med både kommunen och vägverket vad gäller bl.a hastighetsbegräns-ningar i samhället.Detta har resulterat i sänkta hastigheter både vid skola och barnomsorg.Vi jobbar även med att få en cykelväg från Arentorp till Vara.

Äldreomsorg

Vi bevakar kommunens arbete vad gäller Kedumsgården som länge har varit nedläggningshotad. Anordnar möten med kommunen om detta då vi är måna om att ha ett äldreboende på orten.Detta har "tyvärr" tagit mycket arbete från oss som vi kunde lagt på något "roligare".

Uppdatera förening

Anmäl förening