Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Hammarlövs byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1997

Finns i

Skåne län
Trelleborg kommun
Hammarlöv distrikt

med 70-tal invånare.

Adress


Kontaktperson

Bertil Nilsson
HAMMARLÖVS BYALAG
Odinsborg Hammarlöv 34
231 94 Trelleborg

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Hammarlövsdagen 1:a lördagen efter midsommahelgen. Loppmarknad och utställning av veterantraktorer och -maskiner från trakten. Lokala hantverkare.

Kultur

Vårda bymiljön och traditioner

Nyhetsbrev

Byablad som utkommer med två nummer/år. Uppskattat av alla medlemmar, ffa av sommargäster och de som inte bor i byn. Innehåller små anekdoter om vad som varit och vad som ska ske.

Samlingslokaler

Uppsagda från vårt gamla prästgårdsstall hösten 2007. Hyr ett gammalt svinstall av en av lantbrukarna i bykärnan. Målat och gjort fint under våren och försommaren. På vintern använder vi församlinghemmet.

Studiecirklar

Har varit papperstillverkning, blomsterbindning, by- och bygdehistoria. Julpyssel.

Tagit emot studiebesök

Lokala företag, bl a trädgårdsmästeri.

Trivsel/Fester

Medverkar till ökad trivsel och samhörighetskänsla. Anordnar julgranständning, julgransplundring, våffeldag, valborgs-och midsommarfirande, hembygdsdag. Grillar och spelar kubb på sommarsöndagar vid lokalen.

Utbildning/Kompetensutveckling

Vägar/Mackar

Aktiva i kommunens arbete med att namnge alla vägar i kommunen. Nyplantering av pileträd.

Uppdatera förening

Anmäl förening