Källsjö byalag

Om föreningen

Bildades 1980

Finns i

Hallands län
Falkenberg kommun
Källsjö distrikt

med 300 invånare.

Kontaktperson

Emil Karlsson
KÄLLSJÖ BYALAG
Holma
311 62 Ullared

Tel. 1: 0340-913 74

Arrangemang lokala marknader

Julstuga med gröt,skinkmackor och tårta. Tipspromenad m.m.

Bad/Idrottsplats

Föreningen har en städdag vi badplatsen Vita sand, där man även har ansvar för att bryggorna blir lagade ilagda och upptagna.

Barnomsorg

Det har funnits en föräldradriven förskola i byn, men p.g.av få barn tvingades de lägga ner våren 2008.

Butik

Det har funnits en butik i byn, men den är nerlagd sedan ett antal år och i byggnaden görs det nu ostkaka.

Kultur

Biografv.

Miljö & Natur

Byalaget planterar blommor i krukan vid kyrkan och i Söderbergsparken.

Samlingslokaler

Det finns en fin bygdegård i byn.

Trivsel/Fester

Midsommarfest i Söderbergsparken.SommarfestEM-fotboll på storbildsTV i bygdegården.

Turism

I byn finns Källsjö mejeri, som tar emot busslaster och serverar sin goda ostkaka.Finns en stugby med 74 stugor så byn ökar sitt invånarantal på somrarna med tyskar, boråsare m.fl.

Ungdomsverksamhet

Samarbetar med aktiv 4H-klubb i byn.

Varit på studiebesök

När vi var med i Hållbara bygder.