Runstens Intresseförening

Om föreningen

Bildades 1996

Kalmar län
Borgholm kommun
Gärdslösa distrikt
Färjestaden
med ca 500 invånare.

Adress

c/o Gun-Britt Nyborg, Cirkelvägen 11
38694 Färjestaden

Kontaktperson

Susanne Rundlöf Forslund
Runstens Intresseförening
Norrgårdsgatan 3A
392 37 Kalmar

Tel. 1: 073-540 41 92

Arrangemang lokala marknader

arrangeras i samband med Ölands skördefest

Bostäder

Aktivt arbete för hyresbostäder för ung och gammal i Spjutterum. F.n. pågår intresseanmälan

Butik

2002-2011

Egen affärsverksamhet

Tyvärr konkurs 2011

IT

hemsida

Kommunikationer

Skrivelser till olika instanser för att förbättra dessa

Kultur

Hembygdsförening och vår förening samarbetar.Musik,sång och bildspel i kyrkan Naturens lov. tillsammans inom området

Lokal utvecklingsplan

Projektgrupp Runstensandan

Miljö & Natur

Vandringsled Borg till borg. Numera överlämnad till kommun och länsstyrelse

Omställning/Energi

Arbete för att installera fiberkabel

Samlingslokaler

Ett aktivt Hantverkshus

Skapa jobb/Företagande

Projektgrupp bildad för att öka företagande och jobb

Skola

Aktivt arbete för att bevara ortens skola

Studiecirklar

Vävcirklar sedan 14 årknyppling,tovningdatautbildning

Stimulera inflyttning

Bevaka och arbeta för bygdens utveckling

Turism

Leaderprojekt "Välkommen till Runsten" Infokiosk och infotavlor på tre ställen.

Vandrings- & Ridleder

Ansvarat och skött vandringsleden i 12 år

Varit på studiebesök

Ja

Vägar/Mackar

Ständigt pågående. Skrivelser och begäran

Äldreomsorg

Pensionärsgymnastik 14 år

Annan verksamhet

"Äggröran" En påskfestival sedan 5 år mycket lyckad och publikdragande