Vikabygdens Intresseförening

Finns i

Dalarnas län
Falun kommun
distrikt

med 1700 invånare.

Kontaktperson

Anders Widegren
Vikabygdens Intresseförening
Vikavägen 134 C
791 95 Falun

Tel. 1: 023-77 00 05
Tel. 2: 070-725 89 98

Bad/Idrottsplats

Föreningen har jobbat för den fortsatta driften av bygdens pool.

Barnomsorg

Politiker bjuds ut till bygden för att innevånarna ska få möjlighet att få svar på frågor om den trånga situation vad gäller både skola och barnomsorg

IT

Föreningen satsar på en hemsida som bygdens föreningar och företagare ska kunna nyttja. Bygdens innevånare och turister ska på ett samlat ställe hitta information om evenemang och dyl.

Lokal utvecklingsplan

En byaplan togs fram 2007. Detta arbete återupptogs/reviderades i slutet av april 2008.

Skola

Ja, text kommer

Trivsel/Fester

Ja, text kommer

Ungdomsverksamhet

Verksamhetsåret 08 kommer fokuseras på ungdomarnas verksamhet. En utvärdering kommer utvisa vad vi kommer att prioritera.

Vägar/Mackar

10 maj invigdes cykelvägen från Fernviken till Kniva. Detta är ett resultat av samverkan som föreningen står bakom.