Lerdals byalag

Finns i

Västra Götaland, Fyrbodal
Färgelanda kommun
Lerdal distrikt
Högsäter
med ca 200 invånare.

Adress

c/o Eva Dahlberg Östra Lerkvilla Lyckan
45896 Högsäter

Kontaktperson

Eva Dahlberg
Lerdals Byalag
Östra Lerkvilla Lyckan
45896 Högsäter

Tel. 1: 070-767 01 45

IT

Fått fiber i Lerdal. Har startats en fiberförening, Lerdals fiber.

Kultur

Torpvandringar.

Omställning/Energi

I samband med övertagandet av skolan så borrade vi för bergvärme med värmepump.

Samlingslokaler

2017 så köpte byalaget Lerdals gamla skola av Färgelanda kommun.

Trivsel/Fester

Café Lergöken som byalaget driver helt ideellt är öppet hela juli månad. En gång i veckan ordnas någon form av underhållning. Grillkväll. Familjedagar.Under övriga året är det alltid någon form av aktivitet såsom bingo, tipspromenader, underhållning och fester.

Turism

Satt ut bänkar vid utkiksplatser.

Ungdomsverksamhet

Bordtennis. Pysseldagar för de yngre.

Annan verksamhet

Mycket av vår verksamhet är upprustning av skolan och dess lokaler så att skolan skall kunna utnyttjas av så många som möjligt.Vi har även uthyrning av skolan för privata fester etc.