Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Mariedamms Samhällsråd

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1992

Finns i

Örebro län
Askersund kommun
Lerbäck distrikt

med 150 invånare.

Adress


Kontaktperson

Tiina Huhtala Fransson
MARIEDAMMS SAMHÄLLSRÅD
Grillska vägen 11
696 97 MARIEDAMM

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Julmarknad, loppis.

Bad/Idrottsplats

Simskola, skötsel av badplats.

Bostäder

Hyreslägenhet

Egen affärsverksamhet

Kaffestuga, kolaförsäljning, grillkolsförsäljning, teaterbiljetter.

Kommunikationer

Uppvaktar kommunen för tågstopp

Kultur

Musikarrangemang, hembygdshistoria, teater, konstutställningar.

Miljö & Natur

Skötsel av vissa grönytor.

Nyhetsbrev

Två gånger per år.

Samlingslokaler

Skirsjögården

Studiecirklar

Flera olika ämnen.

Stimulera inflyttning

Trivselfaktorer och information. Blommor till alla inflyttade.

Tagit emot studiebesök

Ja, text kommer

Trivsel/Fester

Pubaftnar, kräftskiva, påskbuffé, temakvällar, ljusfest, tips/bingo, städa samhället, plantering, midsommarfest.

Turism

Guidning, info

Vandrings- & Ridleder

Underhåll

Varit på studiebesök

Ja, text kommer

Äldreomsorg

Seniorboende

Uppdatera förening

Anmäl förening