Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Föreningen Liv i Rockhammarsbygden

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1990

Finns i

Örebro län
Lindesberg kommun
Fellingsbro distrikt
Örebro
med 325 invånare.

Adress

Aspnäsgatan 3
70215 Örebro

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Karin Jackson
Föreningen Liv i Rockhammarsbygden
Aspnäsg. 3
702 15 Örebro

Tel. 1: 0730-65 92 30

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Medverkat i valborgsafton, midsommarafton, julmarknad

Kultur

informera och forska om Rockhammars historia (1500-talet till nutid)

Nyhetsbrev

Utger jultidning samt nyhetsbrev till medlemmar

Samlingslokaler

Hyr och vårdar två av Rockhammars hus från Rockhammars bruk (1600-talshus)

Trivsel/Fester

I samband med vårstädning, sillsexa, julluncher

Varit på studiebesök

Från politiska partier och turister.

Annan verksamhet

Bygdevandringar med nedslag vid Rockhammars historiska platser, t.ex. Stenstadshammare, Storbohammare, Lustholmshammare.

Uppdatera förening

Anmäl förening