Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Vinöns Kultur och Hemygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Örebro län
Örebro kommun
Lännä distrikt

med ca 100 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Peter Kumlin
Vinöns kultur och hembygdsförening
Vinöns skola
715 93 Vinsön

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Loppis, växtbytardag, julmarknad.

Bad/Idrottsplats

Ja, text kommer

Bostäder

Förslag tas fram. Vart det leder?

Egen affärsverksamhet

Hantverksförsäljning främst sommartid

Kommunikationer

Färja - turlista, buss.

Kultur

Tavelutställningar, främst sommartid.

Nyhetsbrev

Öbladet, tidning som kommer ut varje månad.

Samlingslokaler

Vinöns skola, Vinöns missionshus

Studiecirklar

T ex om äldre tider på Vinön.

Stimulera inflyttning

Ja, text kommer

Tagit emot studiebesök

Ja, text kommer

Trivsel/Fester

Tjejträff onsdagar vinterhalvåret, diverse fester när något firas, Valborg, Midsommar, Lyskväll.

Turism

Bussresor ofta på våren, guidning. Dagturister.

Utbildning/Kompetensutveckling

Ekonomikurs hösten 07

Vandrings- & Ridleder

Vandringsled efter stranden på ön.

Varit på studiebesök

Ja, text kommer

Vägar/Mackar

Vägbeläggning av en biväg.

Uppdatera förening

Anmäl förening