Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Önums hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Västra Götaland, Skaraborg
Vara kommun
Vara distrikt

med ca.640 invånare.

Adress


Kontaktperson

Lars Julin
ÖNUMS HEMBYGDSFÖRENING
Önum Kronogården 2
534 91 Vara

Verksamheten

Kultur

Medverkat som arrangör vid Kulturvandring 2005.

Skola

Medverkat i hembygdskunskap i Önums friskola.

Studiecirklar

Gamla boplatser inventeras.

Tagit emot studiebesök

VIO Ljusfabrik, VedumPåverås gårdsmejeri, FalköpingSkallmeja lantbruksmusseer.

Trivsel/Fester

Ett antal årligen återkommande arrangemang. Medarrangör till "Rangeltorpsdagarna".

Uppdatera förening

Anmäl förening