Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Hovs hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1992

Finns i

Västra Götaland, Sjuhärad
Herrljunga kommun
Hov, Västergötland distrikt

med 800 invånare.

Adress


Kontaktperson

Henri Andreasson
HOVS HEMBYGDSFÖRENING/BYALAG
Hov Bryngelsgården 1
524 95 Ljung

Tel. 1: 0513-51196
Tel. 3: 0703-153691

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Loppmarknad 2007-2008

Bad/Idrottsplats

-

Barnomsorg

-

Bostäder

-

Butik

-

Egen affärsverksamhet

-

IT

-

Kommunikationer

-

Kultur

Bevarande av den gamla stugmiljön med gamla möbler m.m.

Lokal utvecklingsplan

-

Miljö & Natur

VandringslederBevarande av naturen runt hembygdsstuga, bla. byggt en stenmur,ingen el i stugan.

Nyhetsbrev

-

Samlingslokaler

-

Skapa jobb/Företagande

-

Skola

Besök av låg o mellanstadietskolor.

Studiecirklar

-

Stimulera inflyttning

-

Tagit emot studiebesök

-

Trivsel/Fester

Midsommarfest,julmarknad, grillkvällar, brödbakning, boulspel.

Turism

-

Ungdomsverksamhet

-

Utbildning/Kompetensutveckling

-

Vandrings- & Ridleder

Byggt vandringsled 3 km

Varit på studiebesök

-

Vägar/Mackar

-

Äldreomsorg

-

Annan verksamhet

-

Uppdatera förening

Anmäl förening