Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Åhls Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1912

Finns i

Dalarnas län
Leksand kommun
Ål distrikt

med 2700 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Roger Arvidsson
Åhls Hembygdsförening
Sunknäsv 40
793 41 Insjön

Tel. 1: 070-5383814

Verksamheten

IT

Digitalisering av handlingar

Kultur

Valborgs- och midsommarfirandeMinnesgård m dräktsamlingNäringslivsmuseum (Åhlénpaviljongen)SkolmuseumHembygdsfilm

Miljö & Natur

Engagerade i förskönande av samhället

Nyhetsbrev

Medlemsblad tre ggr per år

Samlingslokaler

Uthyrning av föeningslokal

Studiecirklar

Näringslivets utvecklingÅhlmålet

Trivsel/Fester

HembygdsfestBrasaftnar m underhållningMedlemsresa

Turism

Turistinformation på sommaren

Ungdomsverksamhet

SkolavslutningUpplevelsedag för skolbarn

Vandrings- & Ridleder

Markerar och upprätthåller leder

Uppdatera förening

Anmäl förening