Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Aktiva Örbybor

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1998

Finns i

Västra Götaland, Sjuhärad
Mark kommun
Örby-Skene distrikt

med 480 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Johannes Andrén

Bergsbovägen 3
511 31 ÖRBY

Tel. 3: 0760-502000

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Vi organiserar julmarknader

Bostäder

Vi driver kommunegen byggnad på över 400 kvm

Egen affärsverksamhet

Vi hyr ut 30 kontorslokaler till föreningar och mindre företag samt tillfälliga utställningar

Kultur

Vi organiserar föreläsningar, konstutställningar, berättarafton, viskvällar, trubadurkvällar och allmänt samkväm. Vi har kör- och teaterverksamhet.

Samlingslokaler

Vi hyr ut samlingslokaler till familje- eller firmafest vid behov och regelbundet som mötesplats till föreningar och/eller musikgrupper

Studiecirklar

Kurser i möbelrenovering, körverksamhet.

Trivsel/Fester

Vi organiserar föreläsningar, konstutställningar, berättarafton, viskvällar, trubadurkvällar och allmänt samkväm. Vi har kör- och teaterverksamhet.

Annan verksamhet

Vi sörjer för Backens Skola och erbjuder guidade turer i den gamla skolan vid Backen. Där kan man uppleva hur skolan var förr i tiden i autentisk miljö.

Uppdatera förening

Anmäl förening