Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Föreningar i samverkan (FIS)

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1995

Finns i

Gotlands län
Gotland kommun
Eksta distrikt

med ca 300 invånare.

Adress


Kontaktperson

Lars Bäckman
Eksta Hembygdsförening & Föreningar i samverkan (FIS)
Fyll i korrekt adress
62156 Visby

Tel. 1: 070 571 10 59

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Årlig sommarfest med loppmarknad

Egen affärsverksamhet

Uthyrning av bygdegården (i bygdegårdens regi)

IT

Hembygdsföreningen har egen hemsida

Kultur

Bevarande av seder och brukVävstugaArbete med sockenbokmm (i hembygdsföreningens regi)

Miljö & Natur

NaturvandringarBygdegården har skaffat miljökvitto

Nyhetsbrev

Programblad som delas ut till alla i socknen 3-4 ggr om året där information ges om kommande aktiviteter

Samlingslokaler

Uthyrning av bygdegården (i bygdegårdens regi)

Skola

Varit aktiva i arbetet med att behålla byskolan som dessvärre nu läggs ned sommaren 2008

Tagit emot studiebesök

I länsbygderådets regi

Trivsel/Fester

Årliga sommarfester1 majfirandeStrandstädning

Turism

Skyltning om sevärdheter i socknen

Ungdomsverksamhet

Ungdomsgård (i idrottsföreningens regi)

Uppdatera förening

Anmäl förening