Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Huddunge hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1928

Finns i

Uppsala län
Heby kommun
Huddunge distrikt
Huddungeby
med 500 invånare.

Adress

Huddunge
74492 Huddungeby

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Johan Lindström
Huddunge Utvecklingsgrupp
Ravastbo 846
74492 Huddungeby

Tel. 1: 070-5565452
Tel. 2: 0224-96233

Verksamheten

Egen affärsverksamhet

Säljer böcker av lokala författare.

Kultur

Bevarade av gamla hembygdsdetaljer, teaterföreställningar m m.

Samlingslokaler

Hembygdsgården. Föreningen disponerar även Gamla Församlingssalen vid fd prästgården.

Stimulera inflyttning

Ja.

Trivsel/Fester

Under året arrangeras aktiviteter vid sista april, nationaldagen, midsommar m m. Sköna sommarkvällar träffas medlemmarna vid Hembygdsgården för god mat och dryck tillsammans och kanske bli underhållna av någon lokal förmåga eller delta i någon lekfull tävling. Första söndagen i augusti infaller traditionsenligt Huddungedagen. Då är alla välkomna till Hembygdsgården, gamla och nya huddungebor liksom de som återvänder till hembygden för att fira dagen tillsammans med gamla vänner och bekanta.

Turism

Hembygdsgården består av sju äldre byggnader som flyttats från olika gårdar i socknen och nu står vid kyrkoruinen, nära den gamla radbyn. Hantverksboden vid Hembygdsgården är öppen söndagar under sommaren och där kan besökare få njuta av kaffe med hembakat bröd, köpa lokalt producerade hantverksvaror och titta på gamla föremål i bodarna.

Annan verksamhet

Föreningen verkar för att ”främja gemenskapen inom Huddunge, stödja olika verksamheter för att bevara och vidareutveckla en levande bygd, vårda hembygdsgården och skapa intresse och kunskap om livet i Huddunge förr, nu och i framtiden.”

Uppdatera förening

Anmäl förening