Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Ljustorps Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1937

Finns i

Västernorrlands län
Timrå kommun
Ljustorp distrikt

med ca: 1000st invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Inger Sjödin Andersson
LJUSTORPS HEMBYGDSFÖRENING
Edsta 134
861 93 Ljustorp

Tel. 1: 070-614 54 64

Verksamheten

IT

Samlar gamla bilder på en databas, för framtida generationer.

Kultur

Teaterarrangemang tillsammans med Timrå teaterförening,

Studiecirklar

Vi har haft studiecirklar om Bygdehistoria/skogskojor och studerat om de första fordonen i Ljustorp, de cirklarna hade vi under 2007.

Trivsel/Fester

Midsommarfirande, Hembygdsdagen,Valborgsmässofirande,Surströmmingsfest,

Vandrings- & Ridleder

Söker upp gamla stigar,

Uppdatera förening

Anmäl förening