Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Allstakans Byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1997

Finns i

Värmlands län
Arvika kommun
Arvika stadsdistrikt distrikt

med ca.100 invånare.

Adress


Kontaktperson

Janet Tjärning
ALLSTAKANS BYALAG
Allstakan
670 35 Gunnarskog

Tel. 1: 0570-77 00 47

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Vid Myruddens badplats harbyalaget byggt en brygga och det är vi som ser till att det är städat där.

Kultur

Vi har ca. varannat år en kolmila som alla som vill kan vara med och bygga upp. Brukar vara första veckan på industrisemestern, tänds i år 12 juli.För övrigt har vi lite trivselkvällar och tipspromenader o.dyl.

Samlingslokaler

Vi disponerar ett gammalt skolhus som renoverats lite och målats och tapetserats.Används några gånger per år.Tyvärr äger vi inte det så det är svårt att göra mer där nu.

Trivsel/Fester

Vid påsk har vi en stor brasa på kvällen där barnen får påskbrev och det finns en tipspromenad. Midsommardagen har vi också tipspromenad utefter en gammal skogsväg. Kaffeservering hör förstås till. Paketauktion hålls vid jultiden.Dom år som vi inte har kolmila brukar det vara "trivselkvällar" vid samma ställe, kallad ALUNDA, vid Vassbottens strand.Någon form av underhållning brukar det vara. Söndagen efter bjuder vi in frikyrkoförsamlingarna att hålla friluftsgudstjänst på samma plats.Några somrar har det arrangerts "loppis".

Utbildning/Kompetensutveckling

Kolmilebygge

Uppdatera förening

Anmäl förening