Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Enåkers Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1943

Finns i

Uppsala län
Heby kommun
Enåker distrikt
Runhällen
med 600 invånare.

Adress

Klockaregården 106
74493 Runhällen

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Karl-Gustaf Andersson
Enåkers Hembygdsförening
Klockargården 106
77493 Runhällen

Tel. 1: 0224-677393
Tel. 2: 076-8074529
Tel. 3: 0224-91128

Verksamheten

Kultur

Utgivning av hembygds böcker, byavandringar m.m.

Samlingslokaler

för uthyrning och egna möten

Trivsel/Fester

midsommar, hemvändardagar, marknadsdagar, nationaldagen mm.m

Turism

På hembygdsgården finns mycket att se och uppleva. Här finns olika typer av byggnader, parstugan från Sjövastkärret och enkelstugan från Luften, linbastun, smedjan från Kroksbo, bodar från Långmossen och Persbo samt ladan från Järlebo. I byggnaderna finns samlingar av föremål från bygden och i linbastun visar Runstensmuseet sin utställning om runstenarna i Heby kommun.

Annan verksamhet

Enåkers Hembygdsförening är till för dem med intresse för Enåkerbygdens historia, utveckling och framtid. Föreningen äger och driver Enåkers Hembygdsgård, belägen strax väster om Runhällens samhälle.På hembygdsgården finns mycket att se och uppleva. Här finns olika typer av byggnader, parstugan från Sjövastkärret och enkelstugan från Luften, linbastun, smedjan från Kroksbo, bodar från Långmossen och Persbo samt ladan från Järlebo. I byggnaderna finns samlingar av föremål från bygden och i linbastun visar Runstensmuseet sin utställning om runstenarna i Heby kommun.På Hembygdsgården har föreningen egna arrangemang och aktiviteter, men den upplåtes också åt andra.Föreningen samarbetar särskilt med Enåkers Bygdegårdsförening och Runhällens Byalag. Under fredagskvällarna hela sommaren har Runhällens Byalag hembygdsgillen för medlemmarna på Hembygdsgårdens tun.

Uppdatera förening

Anmäl förening