Boglösa Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1976

Uppsala län
Enköping kommun
Boglösa distrikt
Enköping

Adress

Boglösa Rickeby
74597 Enköping

Kontaktperson

Örjan Emanuelsson
Boglösa Hembygdsförening
Boglösa Gåde 19
74551 Grillby

Tel. 1: 0171-89123
Tel. 2: 070-2214852

Turism

Hällristningsgården och Fridegården

Annan verksamhet

Föreningen arbetar för att slå vakt om bygdens kulturarv och bidra till att alla invånare får en känsla för sin hembygd. Aktivt medverka till att bevara, utveckla och sprida kunskap om bygdens historia, kultur och natur. Boglösa har en av landets rikaste förekomster av hällristningar och föreningen arbetar för att sprida kunskap om dessa och andra fornminnen. Dokumentera nutid och dåtid för kommande generationer genom att samla in foton, berättelser och andra handlingar och spara för framtiden. Föreningens verksamhetområde utgörs av nuvarande Boglösa församling som består av socknarna Boglösa, Lillkyrka och Vallby.