Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Linde Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1993

Finns i

Gotlands län
Gotland kommun
Linde distrikt

med 180 invånare.

Adress


Kontaktperson

Stefan Uddin
Linde Hembygdsförening
Linde Ragnsarve 506
623 57 Hemse

Tel. 1: 0707 10 22 11
Tel. 2: 0498 48 80 03

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Håller på att iordningställa badplats i träsket (insjö).

Kultur

Sockenmuseum med gamla redskap och nyttoföremål.

Miljö & Natur

Naturvandringar.

Samlingslokaler

Underhåll av den gamla skolan i Linde.

Studiecirklar

Historia och framtagande av sockenbok.

Stimulera inflyttning

Försöker få in sommarboende i sockengemenskapen.

Tagit emot studiebesök

Olika utflykter runt om på Gotland.

Trivsel/Fester

Sockenluncher, sockendag, sommarfest med mera.

Vandrings- & Ridleder

Vandringsled på Lindeberget.

Varit på studiebesök

I sockenmuséet.

Annan verksamhet

Framställning av trätjära i ett gammalt sojde.

Uppdatera förening

Anmäl förening