Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Lummelunda Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2003

Finns i

Gotlands län
Gotland kommun
Lummelunda distrikt

med 415 invånare.

Adress


Kontaktperson

Suzanne Edström
Lummelunda Hembygdsförening
Lummelunda Bruket 515
621 71 Visby

Tel. 1: 0709 52 90 23

Verksamheten

Kultur

Utflykter till kyrkor, fornlämningar.

Lokal utvecklingsplan

Ja, text kommer

Miljö & Natur

Fina strövområden kring Lummelundagrottorna.

Nyhetsbrev

Ger ut sockentidning 4ggr/år tillsammans med grannsocknen Stenkyrka.

Samlingslokaler

Hyr lokal i före detta skolan.

Trivsel/Fester

Midsommarfirande vid Nyhamn.

Turism

Välbesökt fiskemuseum vid Nyhamn.

Annan verksamhet

Hävdande av änge vid kyrkan i samverkan med skolor.Idrottsutbyte med Stenkyrka. Ett årligt evenemang, så kallat sockenwåg. Wåg är en gotländsk femkamp.

Uppdatera förening

Anmäl förening