Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Miengruppen

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1994

Finns i

Kronobergs län
Tingsryd kommun
Tingså distrikt

med 0 invånare.

Adress


Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Bodil Nilsson
Miengruppen
Yttre Källehult 19
362 92 Tingsryd

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Vid sjön Mien finns två mycket populära badplatser. I Midingsbråte finns sommartid en kiosk och möjlighet att hyra Miens fvo´s båtar med elmotor och köpa fiskekort. Laxasand badplats med sin fina sandstrand lockar också många besökare.I Midingsbråte finns bygdens fotbollsplan Hagavallen. Den finns tillgänglig för lokala föreningar att hyra för träning/matcher. Ansvarig förening: Midingsbygdens IF.

IT

Information om Mienområdet finns på www.miengruppen.se.Här samarbetar vi med alla lokala föreningar i Mienområdet.

Kommunikationer

Mienet ekonomisk förening har byggt ut fibernätet i Mienområdet.Mycket begränsade bussförbindelser från rv 29, buss 370 Tingsryd-Karlshamn har några avgångar M-F samt S.

Miljö & Natur

Se www.miengruppen.se

Samlingslokaler

Gäddeviksås Bygdegård är samlingslokalen i Mienområdet som år 2019 firar 70 år. Här samlas bygdens folk till olika evenemang och möten. Miengruppen, Mienet (fiberförening), Miens fvof och Midingsbygdens Bygdegårdsförening har sin verksamhet här.

Skapa jobb/Företagande

Se www.miengruppen.se.

Trivsel/Fester

Se www.miengruppen.se.

Turism

Se www.miengruppen.se

Annan verksamhet

Fem lokala föreningar genomförde i år, för tredje året, en gemensam Årsmötesdag med gemensam lunch. Detta är en möjlighet för aktiva föreningsmedlemmar att träffas och klara av årsmöten på ett effektivt och informativt sätt.

Uppdatera förening

Anmäl förening