Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Lidhults Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1945

Finns i

Kronobergs län
Ljungby kommun
Ljungby, Kronobergs län distrikt

med 700 invånare.

Adress


Kontaktperson

Maritha Larsson
Lidhults Hembygdsförening
Ärlevägen 16
341 71 Lidhult

Tel. 1: 035-912 70

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

ja

Bad/Idrottsplats

nej

Barnomsorg

nej

Bostäder

nej

Butik

nej

Egen affärsverksamhet

nej

Integration/Mångfald/Jämställdhet

Ja

IT

NEJ Men vi skall börja med en hemsida. Vi ogillar datorhantering det ska vara den mänskliga kontakten. Ordförande försöker sprida och marknadsföra Lidhult genom att ha en reg.plåt på bilen med texten Lidhult.

Kommunikationer

Nej

Kultur

Ja

Lokal utvecklingsplan

Vi ska titta över detta när Länsbygderådet Kronoberg ger oss mera information

Miljö & Natur

Ja

Nyhetsbrev

Nej

Omställning/Energi

Nej

Samlingslokaler

Ja vår hembygdsgård, vi har en godkänd öppen spis

Skapa jobb/Företagande

Nej

Skola

Ja men vi önskar större kontakt med skolorna

Studiecirklar

Kommer i bl a Byggvård till år 2011

Stimulera inflyttning

Ja vi försöker genom att upplysa om hembygden och dess historia

Tagit emot studiebesök

Ja

Trivsel/Fester

Ja

Turism

Ja vi har en del turister men vi vill utveckla turismen.

Ungdomsverksamhet

Nej

Utbildning/Kompetensutveckling

Ja

Vandrings- & Ridleder

Ja vandringsleder finns

Varit på studiebesök

Ja

Vägar/Mackar

Nej

Äldreomsorg

Ja

Annan verksamhet

normal föreningsverksamhet

Uppdatera förening

Anmäl förening