Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Ormeshaga Byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Kronobergs län
Lessebo kommun
Hovmantorp distrikt

med 26 hushåll invånare.

Adress


Kontaktperson

Bo Falk
Ormeshaga Byalag
Hultvägen 4
360 51 Hovmantorp

Tel. 1: 0478-415 58
Tel. 2: 0478-422 12

Verksamheten

Integration/Mångfald/Jämställdhet

Föst i borjan av 2000-talet erhölls kvinnlig rösträtt i besluten på den årliga byastämman där nio av tio gårdägare deltar. Detta på grund av att en gård ägs av en kvinna och tidigare representerades av hennes man vid stämmans beslut. Det blev nödvändigt med en ny ordning när denne man dött.

Trivsel/Fester

Firandet av nyår, nationaldag, midsommar och årlig kräftskiva

Turism

Enskilt företag av den tionde gårdsägaren (Ormeshaga Coutry club & spa)

Annan verksamhet

Boende tillsammans med gårdägare ordnat en mettävling våren 2010En form till av gemenskap under bildande av övriga boende.

Uppdatera förening

Anmäl förening