Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Älmhults Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Kronobergs län
Älmhult kommun
Älmhult distrikt

med 8000 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Jan-Erik Olsson
Älmhults Hembygdsförening
Fyll i korrekt adress
343 34 Älmhult

Tel. 1: 0476-106 87 fd kp

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

nej

Bad/Idrottsplats

nej

Barnomsorg

nej

Bostäder

nej

Butik

nej

Egen affärsverksamhet

nej

Integration/Mångfald/Jämställdhet

nej

IT

nej vi gillar den mänskliga kontakten

Kommunikationer

nej

Kultur

massor

Lokal utvecklingsplan

nej

Lokalt kapital

nej

Miljö & Natur

ja

Nyhetsbrev

nej

Omställning/Energi

nej

Samlingslokaler

ja

Skapa jobb/Företagande

nej

Skola

nej

Studiecirklar

ja, vi inventerarar föreningens handlingar bl a

Stimulera inflyttning

nej

Tagit emot studiebesök

ja, skolklasser har vi ofta

Trivsel/Fester

ja

Turism

nej

Ungdomsverksamhet

ja, skolorna som besöker oss, vi lär dem den gamla historien

Utbildning/Kompetensutveckling

nej

Vandrings- & Ridleder

nej

Varit på studiebesök

ja, bla annat på Kurrebo trädgård och Urshults hembygdsf.

Vägar/Mackar

nej

Äldreomsorg

nej

Annan verksamhet

nej

Uppdatera förening

Anmäl förening