Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Älmeboda Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1947

Finns i

Kronobergs län
Tingsryd kommun
Älmeboda distrikt
Älmeboda
med 900 invånare.

Adress

Kyrkogatan 1, Rävemåla
362 98 Älmeboda

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Roger Söderling

Kråksmåla 2
362 98 Älmeboda

Tel. 1: 0477-603 55
Tel. 2: 070-216 77 90

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Julmarknad i hembygdsparken 2:a advent.

IT

Internet för våra våffelgäster.

Kultur

Söndagsprogram i Hembygdsgården Rävemåla varje söndag kl. 14.00 - 17.00 mellan 15 juni - 15 augusti. Se aktuellt program på hemsidan www.hembygd.se/almeboda Spelmansstämma. Dragspelsstämma. Barnens Dag. Djurens Dag. Mm mm. Hemvändardag och Sommarfest 1:a söndagen i augusti.Grisar, får, höns, kaniner och en visningsbikupa sommartid i vår vackra hembygdspark.

Skola

Samarbete med Rävemåla Friskola. Alla klasser gör besök i Hembygdsgården. Vi bjuder barnen på bussutflykt i socknen.

Turism

Tillhandahåller turistbroschyrer i Hembygdsgården. Tourist Information Point åt Tingsryds kommun. Internet för våra våffelgäster.Många turister besöker vårt Våffelcafé.Tar fram vykort som affärerna säljer.

Vandrings- & Ridleder

Underhåller en del av Utvandrarleden åt Tingsryds kommun.

Annan verksamhet

Ger ut hembygdsboken "Älmebodaboken" varje år sedan 1962, 60 årgången 2018.Kopierat gamla sockenfilmer till DVD och säljer.

Uppdatera förening

Anmäl förening