Harplinge Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1923

Finns i

Hallands län
Halmstad kommun
Harplinge distrikt

med 4000 invånare.

Kontaktperson

Gösta Andersson
HARPLINGE HEMBYGDSFÖRENING
Kulla, Lilla Kulla Pl 533
310 40 Harplinge

Tel. 1: 035-50160

Kultur

10 byggnader, som förvaltas av föreningen. föremål och foton numreras och katalogseras

Stimulera inflyttning

Byavandringar för nyinflyttade.

Trivsel/Fester

Visningssöndagar 2:a och 3:e söndagen i juli med hantverkare i arbete.Underhållning,servering,lotterier m.m.Frågesport. Valborgsfirande.Gökotta, Allsång och grillning. Bussresa för medlemmarna, Poängpromenader, Grötagille 27 dec. Städdag på våren.

Turism

Tar emot busslaster och visar samlingarna.

Varit på studiebesök

Tar emot skolklasser,busslaster,kusinträffar,skolträffar enl. överenskommelse 035/50110

Annan verksamhet

Har tagit över en Livräddningsstation, som firar 100 år i år och som skall visas i augusti.