Klavreströms Samhällsförening

Om föreningen

Bildades 1978

Kronobergs län
Uppvidinge kommun
Nottebäck distrikt

med ca 650 invånare.

Kontaktperson

Lars-Eric Hammarström

Solhyddan Nottebäck
360 71 Norrhult

Tel. 1: 0474-409 67
Tel. 2: 070-654 09 67

Bad/Idrottsplats

Drift av kommunens badplats i Änghultasjön, Klavreström

Kultur

Driver museum för järnbruket Klafreströms Bruk som avvecklades i början på 1970-talet

Miljö & Natur

Ett årsutskick som innehåller beskrivning av Klafreströms Bruks historia uppdelad på flera år. Bruket grundades 1736.

Trivsel/Fester

Är arrangör av Valborgsmässofirandet i Klavreström med musik av Uppvidinge Blåsorkester, Enghults Manskör, Vårtal, Storslaget fyrverkeri, försäljning av lotter, korv, kaffe. (Omsättning ca 50.000:- denna kväll). Företag och invånare bidrar med bidrag för att arrangemanget skall gå ihop.

Turism

Driver en 18 håls bangolfsbana belägen intill museum och Klavreströms VandrarhemOrdnar "närturismarrangemanget" Örken runt, där lokala hantverkare och turistarrangörer har möjlighet att presentera sin verksamhet.Ett samarrangemang med orterna runt sjön Örken.

Annan verksamhet

Samarbetar med närgränsade orters samhällsföreningar (el. liknande föreningar i olika konstillationer)