Grums kommunbygderåd

Om föreningen

Bildades 2001

Värmlands län
Grums kommun
Ed, Värmland distrikt

med 9300 invånare.

Skola

Har tillsammans med föräldraföreningarna på resp ort försökt och stoppa förslaget till flytten av eleverna i Åk 6 från landsbygdsskolorna till centralorten. Samt försökt att stoppa nedläggningen av två landsbygdsskolor.Tyvärr misslyckades vi med båda projekten

Tagit emot studiebesök

Tillsammans med Länsbygderådet.Har även besökt Dala Floda, Gagnef och Mockfjärd.Har haft kommunens tjänstemän och politiker på en bygderesa i kommunen.

Trivsel/Fester

Har initierat och medarrangerat hemvändardagar 2006 samtidigt i hela kommunen

Turism

Deltagit i /vid bildandet av en Turismförening i regionen