Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Grums kommunbygderåd

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 2001

Finns i

Värmlands län
Grums kommun
Ed, Värmland distrikt

med 9300 invånare.

Adress


Kontaktperson
Verksamheten

Skola

Har tillsammans med föräldraföreningarna på resp ort försökt och stoppa förslaget till flytten av eleverna i Åk 6 från landsbygdsskolorna till centralorten. Samt försökt att stoppa nedläggningen av två landsbygdsskolor.Tyvärr misslyckades vi med båda projekten

Tagit emot studiebesök

Tillsammans med Länsbygderådet.Har även besökt Dala Floda, Gagnef och Mockfjärd.Har haft kommunens tjänstemän och politiker på en bygderesa i kommunen.

Trivsel/Fester

Har initierat och medarrangerat hemvändardagar 2006 samtidigt i hela kommunen

Turism

Deltagit i /vid bildandet av en Turismförening i regionen

Uppdatera förening

Anmäl förening