Glava Bygdekontor

Om föreningen

Bildades 2000

Värmlands län
Arvika kommun
Glava distrikt

med c:a 1000 invånare.

Kontaktperson

Johan Samuelsson
GLAVA BYALAG
Yrevallsvägen 21
670 20 Glava

Bostäder

Jobbar tillsammans med kommunen med detta.

Kultur

Nystart innom detta:I dag. Opera sing-a-long, Film och teater

Miljö & Natur

Arvika miljövårdsgrupp har sitt säte i lokalen.

Nyhetsbrev

2/år till medlemmarna. är med i redaktionen för bya-tidningen "Glafväringen" som utkommer 4ggr/år och ekonomiseras av Hembygdsföreningen.

Samlingslokaler

Har ställt iordning Glava Ordenshus däe vi bedriver vår verksamhet

Skapa jobb/Företagande

Motsvarande företagarföreningen ingår i Bygdekontorets organisation

Studiecirklar

Bedriver studieverksamhet via NBV: Mötestekning, data, litterarur, kulturell dans, jordstrålning/slagrutans funktion etc

Tagit emot studiebesök

Via kommunbygderådet.

Trivsel/Fester

Egen lokal uthyrs till fester och kalas

Turism

Planer på internetkaffé

Ungdomsverksamhet

Miniracingklubb

Utbildning/Kompetensutveckling

Danskurser, datakurs, Språkkurs, föreläsningsteknik.

Vandrings- & Ridleder

Planer på detta genom Leaderprojektet

Varit på studiebesök

Ja. Både inom föreningen och i bygden

Äldreomsorg

Boulespel.

Annan verksamhet

Har ansvarat för restaurering av en av två befintliga kägelbaner i Värmland. Ett studieobjekt