Lekvattnets Hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1922

Värmlands län
Torsby kommun
Lekvattnet distrikt

med 350 invånare.

Kontaktperson

Sune Lekemark
Lekvattnets Hembygdsförening
Ulfåsa Lekvattnet
685 91 Torsby

Butik

Försäljning av näverslöjd o andra hantverk i anslutning till serveringen

IT

Hemsida på gång.deltar i accessprojekt.

Kultur

Bevaraande av och info om den skogsfinska kulturen som här uppstod genom invandring från Savolax o Karelen med början i mitten av 1600-talet.Föreningen äger och underhåller två finngårdar(rökstugor) öppna dagligen Juni-Augusti med information och visning av byggnader, föremål mm samt servering av nävgröt o fläsk(motti)

Miljö & Natur

Medverkar vid underhåll av vandringsleder

Tagit emot studiebesök

I första hand andra hembygdsföreningar

Trivsel/Fester

ValborgsfirandeBarn o familjefest midsommaraftonHembygdens dag medio Augusti

Turism

Deltar i Svensk-Norskt samarbetsprojekt inom turistnäringen

Ungdomsverksamhet

Besök av skolklasser

Vandrings- & Ridleder

Se föreg

Varit på studiebesök

Skolklasser, föreningar, företag

Äldreomsorg

Lekvattnets pensionärer bjuds till hembygdsgården en gång per år(inkl förtäring)