Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Sölvesborgs Trädgårdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1909

Finns i

Blekinge län
Sölvesborg kommun
distrikt

med 0 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Erling Lövkvist

Malmgrens Väg 1
294 36 Sölvesborg

Tel. 1: 0456-104 55
Tel. 2: 0709-104 554

Verksamheten

Annan verksamhet

En augustidag år 1909 samlades några trädgårdsintresserade damer och herrar i folkskolan i Sölvesborg för att bilda en fruktodlarförening. Den lever vidare som Sölvesborgs Trädgårdsförening och är idag en av de äldsta, aktiva föreningarna i kommunen.En förklaring till att trädgårdsföreningen blivit så långlivad kan vara att det är roligt och tacksamt här i Sölvesborg, eftersom kusten i västra Blekinge är odlingszon ett. Dessutom kallas Blekinge för Sveriges trädgård.

Uppdatera förening

Anmäl förening