Andrew Petersonsällskapet

Om föreningen

Bildades 2002

Finns i

Östergötlands län
Ydre kommun
Västra Ryd distrikt

med 3900 invånare.

Kontaktperson

Jan Hermelin
Andrew Petersonsällskapet

Kultur

Forskningsarbete med tolkning av A P.s dagböcker. (1850-1898) från microfilm

Samlingslokaler

Utställning i Asby

Tagit emot studiebesök

I mellanvästern i USA, Emigrantmuseet i Kisa, Emigrantmuseet i Växjö

Trivsel/Fester

Musikal. 4 juli, medlemsmöten, föredrag, bildspel

Turism

Utställning öppen 3 dagar per vecka under sommaren. övrig tid efter överenskommelse

Varit på studiebesök

Grupper i Asby

Annan verksamhet

2 skrifter tryckta, 2 vykort. Flera skrifter är på gång. 4 oavlönade snickare lagade förfallet uthus byggt av Andrew Peterson för 150 år sedan i USA