Ringarums hembygdsförening

Om föreningen

Bildades 1933

Finns i

Östergötlands län
Valdemarsvik kommun
Ringarum distrikt

med ca 800 invånare.

Kontaktperson

Albin Lindqvist
Ringarums hembygdsförening
Lila Norrby Hembygdsgården
610 41 Ringarum

Tel. 1: 070-990 12 21

Arrangemang lokala marknader

Vi har loppmarknad vid Hembygdsgården när vi har något övrigt arrangemang.

IT

Medlemsregister, hemsida och hembygdsarkiv finns på data.

Kultur

Årligen återkommande spelmansstämma, visning av Hembygdsmuséet. Omfattande restaurering av ryggåsstuga från 1760-talet påbörjades under 2010.

Lokal utvecklingsplan

Plan för underhåll av föreningens byggnader.

Miljö & Natur

Torpvandring, -inventering

Nyhetsbrev

Vi utger medlemstidningen Baljabladet fyra gånger per år.

Samlingslokaler

Vi har kontor och möteslokal, timrad kaffestuga, stor dansbana under tak.

Skola

Visning av muséet

Studiecirklar

Släktforskning, bygdedokumentation

Tagit emot studiebesök

Östergötlands hembygdsförbund inbjöd sina hembygdsmedlemmar till bussresa till bl a Ringarum för att se restaureringen av föreningens Ryggåsstuga från 1760-talet.

Trivsel/Fester

Spelmansstämma, valborgsmässofirande, midsommarfest.

Ungdomsverksamhet

Visning av gamla saker för skolklasser, midsommarfest

Varit på studiebesök

Studiebesök från ÖLFA i Norrköping