Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Offensiva Åseda

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1996

Finns i

Kronobergs län
Uppvidinge kommun
Åseda distrikt
Åseda
med 3000 invånare.

Adress

c/o Folkets hus Olofsgatan 17
36430 Åseda

Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Evald Strandberg
Offensiva Åseda
c/o folkets Hus, Olofsgatan 17
364 21 Åseda

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Offensiva Åseda har varit intiativtagare och en stark drivkrafti bildandet av Hälsans Hus, Åsedas nya bad och friskvårdsanläggning.

Butik

Åsedabutikerna samlas i områdesgrupp Handel, där ordnar de i samarbete med övriga områdesgrupper gemensamma aktiviteter som exempelvis julskyltning och skördefest. Handelsgruppen har också i uppgift att vara vår referens i sin näring.

Kultur

Kulturgruppen arbetar på olika sätt med att främja kulturlivet på orten, balnd annat ordnar de allsångskvällar, teaterresor är referensgrupp vid utsmyckningar i samhället och bevakar det kulturella området.

Miljö & Natur

Varje vår anrodnar vår landsbygdsgrupp en natur och kulturrunda runtom i trakten.

Samlingslokaler

Föreningen äger och sköter stationshuset mitt i Åseda, en samlingspunkt där föreningslivet bla. gratis kan låna möteslokal och ett stort antal studiecirklar bedrivs.

Skapa jobb/Företagande

Näringslivsgruppen arbetar för att stärka och främja företagandet på orten.

Skola

Föreningen samarbetar med skolan genom sin representant bland personalen och med föräldrastyrelsen i enskilda projekt som tex. upprustning av skolgården eller ett aktivitetsblad som delas ut till elever på skolan med alla föreningsaktiviteter under sportlovet.

Stimulera inflyttning

Offensiva Åseda arbetar ständigt med små och stora förbättringar av vårt samhälle med målsättningen att stimulera såväl boende som inflyttning.

Trivsel/Fester

Offensiva Åseda är en aktiv part i samhällets gemensamma fester, vi står exempelvis bakom såväl Luciafirande som Åseda dagen - Åsedas egne "nationaldag".

Turism

Varje vår anrodnar vår landsbygdsgrupp en natur och kulturrunda runtom i trakten. Vi har även på vår hemsida en evenemangskalender och har arbetat fram skyltar placerade vid intressanta byggnader i samhället.

Ungdomsverksamhet

Föreningen har en ungdomsgrupp där aktiva ungdomar i högstadie och gymnasieålder själva arrangerar olika evenemang utifrån vad de tycker samhället behöver. Gruppen har också en ledamot i styrelsen och är en aktiv del i föreningens övriga verksamhet. Gruppen har exempelvis anordnat drogfria discon, filmfestival, agerat referensgrupp vid diskussionskvällar och inlett samarbete med andra föreningar på orten.

Äldreomsorg

Vi har haft en omsorgsgrupp som nyligen pausat då medlemmarna inte såg nya projekt att t tag i, för tillfället är det vår kulturgrupp som har flest arrangemang för de äldre.

Uppdatera förening

Anmäl förening