Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Kyrkhult Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1949

Finns i

Blekinge län
Olofström kommun
Kyrkhult distrikt

med 1000 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Jan Ottosson
Kyrkhult Hembygdsförening
Ängsvägen 7
293 74 Kyrkhult

Tel. 1: 0454-77 04 50
Tel. 2: 070-326 33 77

Verksamheten

Kultur

Ger årligen ut skriften Vår Hembygd

Samlingslokaler

Byavandringar, valborgsmässofirande, hembygdsfester, grillkvällar, tipspromenader, julskyltning och specialutställningar i hembygdsmuséet.

Trivsel/Fester

Byavandringar, valborgsmässofirande, hembygdsfester, grillkvällar, tipspromenader, julskyltning och specialutställningar i hembygdsmuséet.

Vandrings- & Ridleder

tipspromenader

Annan verksamhet

Har hembygdsmuseum i Kyrkhult och Stenmuseum i Vilshult. Ger årligen ut skriften Vår Hembygd. Håller på med bebyggelse/ torpinventering, restaurerar vägfornminnen, forskar i bygdens historia, samlar in gamla bilder (som finns i en databas på hemsidan), videoinspelningar m.m. samt delar ut ett kulturstipendium.

Uppdatera förening

Anmäl förening