Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Johannishus Samhällsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1950

Finns i

Blekinge län
Ronneby kommun
distrikt

med 748 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Ulla Johansson
Johannishus Samhällsförening
Iglasjövägen 4
372 75 Johannishus

Tel. 1: 0457-335 75
Tel. 2: 070-833 64 51
Tel. 3: 072-155 77 92

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Varje år anordnar man julmarknad, julfest och valborgsmässofirande samt en årlig utflykt till Liseberg för fritidsgårdens medlemmar.Föreningen arrangerar årligen Valborgsfirande med brasa, fyrverkeri, lotteri, försäljning m.m. På hösten har vi ibland "pubkvällar" med musik. Föreningen är delaktig i julmarknaden som brukar hållas runt Lucia, där vi sponsrar med godis och leksaker till fiskdamm. Runt tjugondag knut anordnar vi även julfest för barnen, där de kan dansa ut julen och fiska fiskdamm samt bli bjudna på fika.

Barnomsorg

Föreningen disponerar Rydsgården en föreningsgård som kommunen äger. Där driver föreningen en fritidsgård för barn/ungdomar från årskurs 3-7. Rydsgården går att hyra för festligheter m.m. även för ickemedlemmar (se hemsida).

Samlingslokaler

Föreningen disponerar Rydsgården en föreningsgård som kommunen äger. Där driver föreningen en fritidsgård för barn/ungdomar från årskurs 3-7. Rydsgården går att hyra för festligheter m.m. även för ickemedlemmar (se hemsida).

Trivsel/Fester

Varje år anordnar man julmarknad, julfest och valborgsmässofirande samt en årlig utflykt till Liseberg för fritidsgårdens medlemmar.

Annan verksamhet

Föreningen disponerar Rydsgården en föreningsgård som kommunen äger. Där driver föreningen en fritidsgård för barn/ungdomar från årskurs 3-7. Rydsgården går att hyra för festligheter m.m. även för ickemedlemmar (se hemsida).Varje år anordnar man julmarknad, julfest och valborgsmässofirande samt en årlig utflykt till Liseberg för fritidsgårdens medlemmar.

Uppdatera förening

Anmäl förening