Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Gravendals Byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1993

Finns i

Dalarnas län
Ludvika kommun
distrikt

med 110 invånare.

Adress


Kontaktperson

Arne Nordahl
Gravendals Byalag
Finnbergav 15 a
712 34 Hällefors

Tel. 1: 070-6861222

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Finns naturbadplats

Bostäder

Enbart privata

IT

Mobilt bredband på gång

Kommunikationer

Bilburen + färdtjänst

Kultur

Bevarande av den forna brukshistorien med dess kvarvarande byggnader

Miljö & Natur

Skogar o sjöar

Nyhetsbrev

Årsutskick över verksamheten

Samlingslokaler

Bygdegård

Studiecirklar

Har genom cirkelverksamhet skrivit en bok"Om Gravendal under fyra århundraden"

Trivsel/Fester

Hammardagar helgen efter Midsommar

Turism

Vi håller byalaget igång tack vare turister

Ungdomsverksamhet

Det vi kan erbjuda i form av Provapå-aktiviteter

Vandrings- & Ridleder

Vi har fyra vandringsleder

Varit på studiebesök

Ja. Vi har eget besökspaket riktat mot grupper

Vägar/Mackar

Allmänna

Annan verksamhet

Vi är ett av objekten i "Ekomuseum Bergslagen

Uppdatera förening

Anmäl förening