Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Gränums Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1992

Finns i

Blekinge län
Olofström kommun
Jämshög distrikt

med 200 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Leif Englund
Gränums Hembygdsförening
Boavägen 34-4
293 93 Olofström

Tel. 1: 0454-432 10

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

.

Kultur

Anordnar olika arrangemang för byborna. För det mesta i ”högkvarteret” som är Gula huset mitt i byn som är ett gammalt brännvinsbränneri som är helt intakt. Hembygdsföreningens lokala förankring tillsammans med den stiftelse som har upprättats för den ekonomiska sidan gör det möjligt att bevara industriminnet åt eftervärlden.

Trivsel/Fester

Torpvandringar, gökottor, musikkvällar, gammeldags kaffekalas, studiecirklar och bussutflykt samt visningar av bränneriet.

Annan verksamhet

Anordnar olika arrangemang för byborna. För det mesta i ”högkvarteret” som är Gula huset mitt i byn som är ett gammalt brännvinsbränneri som är helt intakt. Hembygdsföreningens lokala förankring tillsammans med den stiftelse som har upprättats för den ekonomiska sidan gör det möjligt att bevara industriminnet åt eftervärlden. Torpvandringar, gökottor, musikkvällar, gammeldags kaffekalas, studiecirklar och bussutflykt samt visningar av bränneriet.

Uppdatera förening

Anmäl förening