Alltidhults Intresseförening

Om föreningen

Bildades 1956

Blekinge län
Olofström kommun
Jämshög distrikt

med 16 invånare.

Kontaktperson

Hans Rosenlund
Alltidhults Intresseförening
Alltidhultsvägen 47
293 91 Olofström

Bostäder

Alltidhults skolas lärarbostad hyrs ut av föreningen (stängt vintertid)

IT

Fiberbaserat bredband med WiFi finns.

Kommunikationer

Allmänna kommunikationer saknas. Närmaste busshållplatser: Olofström eller Jämshög.

Kultur

Föreningen vårdar den gamla byskolan – en av de äldsta folkskolorna i landet, byggd 1844 och byggnadsminnesförklarad sedan 2005. Skolsalen kan hyras och används även av föreningen för föredrag, musik och andra kulturaktiviteter. Genom ett kommunalt stipendium upplåts lärarbostaden för stipendiater som får njuta av lugn och inspirerande miljö.

Lokal utvecklingsplan

Vi arbetar för bygdens framtid.

Samlingslokaler

Alltidhults skola.

Turism

Guidning i skolan eller bygden kan anordnas.