Dädesjö Sockenråd

Kronobergs län
Växjö kommun
Dädesjö distrikt

med 620 invånare.

Kontaktperson

Vanja Linnebjörke
Dädesjö Sockenråd
Linnebjörke gård
360 73 Lenhovda

Tel. 1: 0734-345494

Arrangemang lokala marknader

Dädesjö marknad - alltid tredje fredagen i augusti.Julmarknad på Knallabacken - alltid lördagen innan andra advent.

Bad/Idrottsplats

Badmöjligheter finn i Näsby och Ramnåsa. Dock med reservation för vattenkvaliteten, det är brunt.

Barnomsorg

Staffansgårdens Förskola 1-5 i Dädesjö. Kommunal förskola.

Bostäder

Vidingehem har ett antal hyreslägenheter i Dädesjö, Staffansgården.

IT

Alla byarna har tillgång till bredband via fiber. Tre fiberföreningar i socknen har uträttat detta.

Kommunikationer

Buss 331 till Växjö går genom Dädesjö. Vid Eke terminalen finns två busslinjer till.

Kultur

Dädesjö gamla kyrka med sina världsunika takmålningar är verkligen värt ett besök.

Miljö & Natur

I socknen finns Skårtaryds urskog som turistmål. Det finns också ett antal fiskesjöar.

Nyhetsbrev

Sockenbladet, utkommer med 4 ordinarie nummer per år. Man kan prenumera på pdf-version via dadesjo.se.

Samlingslokaler

Staffansgårdens matsal, Hembygdsgården, Sockenstugan.

Skola

Dädesjö skola, årskurs F-6, i kommunal regi.

Trivsel/Fester

På Knallabacken anordnas det bilbingo på sommaren, och danser på midsommardagen och efter marknaden (tredje fredagen i augusti.

Turism

Sevärdheter: Dädesjö gamla kyrka, Gullhögarna i Eke, Skårtaryds urskog.

Annan verksamhet

Vi verkar som en paraplyorganisation till socknens, runt 20, föreningar.