Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Hallingebergs Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1962

Finns i

Kalmar län
Västervik kommun
Hallingeberg distrikt

med 300 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Conny Torstensson

Borghult Smedbacken
59491 Gamleby

Tel. 1: 070-8726886

Verksamheten

Kultur

Samarbetar med Hallingebergs Teater som ger ett lustspel varje sommar. Hembygdsföreningen arbetar som samordnare, parkeringsvakter och kaffepersonal. Teatern är i hembygdsföreningens park.

Miljö & Natur

Sköter hembygdsparken och husen som ingår i föreningen.

Trivsel/Fester

Hembygdsföreningen och IOGT-NTO anordnar gemensam Valborgsmässoeld med efterföljande servering, ca 80 personer brukar besöka evenemanget.Midsommarfirande i sammarbete med Hallingebergs Teater och Hallingebergs Kyrka, ca 350 personer brukar besöka.Friluftsgudstjänst, ca 40 besökande.Husförhör ca 40 besökande.

Ungdomsverksamhet

Sporadiskt samarbete med grundskolans elever klass 0-6. Studiebesök. Vandring på Tjustleden med upplevelser utmed vägen.

Uppdatera förening

Anmäl förening