Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Mullhyttans Bygdeförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1973

Finns i

Örebro län
Lekeberg kommun
Knista distrikt
Mullhyttan
med ca 600 invånare.

Adress

Tryggebodavägen 20
71694 Mullhyttan

Skicka Epost

Kontaktperson

Wivianne Högman
Mullhyttans Bygdeförening
Tryggebodavägen 20
716 94 Mullhyttan

Tel. 2: 070-657 91 94

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Se ovan! Tillsammans med idrottsföreningen på orten arrangerar vi "Mullhytte-Marken", tredje helgen efter midsommar. Lördagen är traditionell marknad med knallar medan söndagen är "hantverksdag", då nya och gamla tiders hantverk demonstreras. Då är det också underhållning från scenen. Även svenska kyrkan och Salemförsamlingen har aktiviteter den helgen, som vi marknadsför.Dessutom arrangeras alltid en julmarknad under 2:a advent.

Butik

Under speciellt Mullhytte-Marken (en sommarhelg) säljs mjöl av råg och vete, som malts i vår gamla kvarn + bröd som bakats av detta mjöl. Detta sker från en liten handelsbod uppbyggd med gammal inredning i kvarnen.

Kultur

Vi äger två kulturmiljöområden. Det ena består av ett mycket vackert område med bygdegård, gammal kvarn (som drivs med hjälp av vattenhjul), en vedeldad bagarstuga samt ett litet bygdemuseum. Dessutom finns en "hyttmodell" uppbyggd i skala 1:100 över hur hyttområdet såg ut på 1850-talet. I det andra området finns en ramsåg daterad till 1877, en fd ladugård ombyggd till pub och ett museum för kvinnligt textilhantverk.

Miljö & Natur

Våra områden är kulturmiljöområde som ligger intill den lilla Mullån. Promenadslinga finns längs ån.

Samlingslokaler

Vår bygdegård kan även hyras ut för privata fester el dyl.

Skola

Vi kan ta emot skolklasser då barnen får besöka hyttmodellen, kvarnen och det lilla bygdemuseet. De får också baka eget bröd i bagarstugan och tvätta på gammalt sätt med balja och tvättbräda.

Trivsel/Fester

Se under "Kultur".Vi arrangerar (tillsammans med Mullhyttans IF) Mullhytte-Marken, tredje helgen efter midsommar, som besöks av 10-15.000 personer. Lördagen är marknadsdag med ca 120 försäljare och söndagen hantverksdag, då vi visar gammalt och nytt hantverk mm. Vi anordnar traditionellt valborgs- och midsommarfirande och julmarknad (andra advent) samt Landsbygdens dag (i slutet av maj) samt Septemberfesten (första lördagen en september) i samarbete med andra föreningar och företagare.

Turism

Vi kan ta emot grupper för guidning av vårt område (museum, kvarn, bagarstuga, hyttmodell, ramsåg och museum för kvinnligt textilhantverk)

Ungdomsverksamhet

Med stöd av Lekebergs kommun driver vi en fritidsgård för mellan- och högstadieåldrarna som har öppet fredagskvällar under läsåren.

Vägar/Mackar

GP-mack (Green Petroleum) finns i Mullhyttan

Uppdatera förening

Anmäl förening