Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Molla byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Finns i

Västra Götaland, Sjuhärad
Herrljunga kommun
Molla distrikt

med invånare.

Adress


Kontaktperson

Ingvar Mollmyr

Molla Krokstorp
524 95 LJUNG

Tel. 1: 033-264106
Tel. 3: 0705-429058

Verksamheten

Bad/Idrottsplats

Sköter om två badplatser båda mkt välbesökta.

Barnomsorg

Har tidigare arbetat för att få en förskola till Molla som numera är fylld till bristningsgränsen med barn i olika åldrar.

Butik

Lanthandeln är tyvärr nedlagd.

Kultur

Har en gammal stuga som kallas för Brittastugan då flertal som levt där hetat just Britta. Stugan är bevarad och inredd som man levde förr i tiden.

Miljö & Natur

Flertal vandringsleder bl.a i vacker bokskog.

Nyhetsbrev

utskick till samliga 2 ggr./år om ex. årsmöte etc.

Samlingslokaler

Aebetar med alliansförening i Borgstena och bygger där nu en Allhall som Molla byaalag äger till en åttondedel.Ska stå klart våren 2008.

Skola

Kämpat tillsammans med föräldraföreningen om att få ha kvar Molla skola. Just nu är inte hotet alltför stort, det finns en återväxt med nya barnkullar.nuvarande rektor på skolan arbetar t.o.m. med visionen att få bygga en ny större skola.

Stimulera inflyttning

Se (upp)levadagen under punkten turism. Samt att vice ordf. i Molla byalag sitter som representant i en arbetsgrupp som arbetar med tillväxt.

Trivsel/Fester

Anordnar flertal aktiviteter per år. Påskbrasa, tennisklubb, boule, Molla open, julbad etc.

Turism

Numera i samarbete med Herrljunga kommun har vi en dag något som kallas (Upp)leva- 2008 års Bodag. Där intresserade av kommunen för en ev inflyttning åker runt på olika stationer med diverse aktiviteter. Allt för att få en chans att se och uppleva Herrljunga kommuns olika orter/byar.

Ungdomsverksamhet

Tennisklubb med många talanger.

Vandrings- & Ridleder

Har ett flertal vandringsleder där vi röjer och sköter om framkomligheten.

Uppdatera förening

Anmäl förening