Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Åvestbo Byalag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1985

Finns i

Västmanlands län
Fagersta kommun
Västanfor distrikt

med 600 invånare.

Adress


Besök hemsida

Kontaktperson

Helen Fahlin
Länsbygderådet i Västmanland
Korsbacksvägen 17
737 91 Fagersta

Tel. 1: 070-576 49 60
Tel. 2: 070-511 14 38

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Egen julmarknad i 13 år.

Kommunikationer

Varit med och medverkat till att linjebuss kör i byn.

Kultur

Teaterresor, marknadsresor, andra bystugor och lokal utflyktsmål.

Samlingslokaler

Är på gång att bygga en egen samlingslokal - om bidrag beviljas.y

Studiecirklar

Byggkurser, Åvestbo historia.

Tagit emot studiebesök

Olika bygdegårdar och naturreservat.

Trivsel/Fester

20-årsjubileum, tipspromenader, pimpeltävlingar, valborg, skörde- och nyårsfest.

Ungdomsverksamhet

Skridskoplan, tipspromenader, lådbilsrace.

Uppdatera förening

Anmäl förening