Baggbrobygdens Byalag

Om föreningen

Bildades 1997

Finns i

Västmanlands län
Skinnskatteberg kommun
Hed distrikt

Kontaktperson

Rolf Andersson
BAGGBROBYGDENS BYALAG
Baggbron 27
739 91 Skinnskatteberg

Tel. 1: 0222-152 39

Arrangemang lokala marknader

Vårmarknad, skördemarknad och julmarknad.

Bostäder

En lägenhet hyrs ut i den gamla skolan som vi övertagit och nu sköter. Lokal hyres ut till vävstuga.

IT

Har genomfört datakurser för åensionärer.

Kultur

Genomför varje år ett antal berättarkvällar.

Lokal utvecklingsplan

Lokal handlingsplan togs fram under 2005 och är under revidering 2008.

Nyhetsbrev

Skickas ut regelbundet via kontaktombud i de olika byarna och i samarbete med lokalt tryckeri som sponsrar.

Samlingslokaler

Samlingslokal för egen verksamhet som också hyres ut till fester och sammanträden.

Studiecirklar

Flugbindning och cirkel "Förr och nu".

Stimulera inflyttning

Genom marknadsföring och att sprida och bedriva positiva aktiviteter inom byalaget.

Trivsel/Fester

Julfest för barn, midsommarfirande och älg-fest på hösten.

Turism

Deltar i kommunens träffar med turistnäringen. Natur- och fiskeguidningar.

Ungdomsverksamhet

Bordtennis samt en kurs i hästskötsel för flickor.

Vandrings- & Ridleder

Har tagit fram broschyr och karta till Romboleden som går genom vårt område.

Varit på studiebesök

Olika målgrupper.