Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Tuhundra Naempdinne Ek för

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1998

Finns i

Västmanlands län
Skinnskatteberg kommun
Hed distrikt

med ca 600 invånare.

Adress


Kontaktperson




Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Tingarid vikingamarknad samt midvinter på Utgård.

Bostäder

Planeras på Kopparverket.

Butik

Hantverksbutik.

Egen affärsverksamhet

Tingarids marknaden, Utgård och det sk Kopparverket.

Kultur

Årlig Vikingamarknad, vård och utveckling av eko-miljö, hantverkshus.

Lokal utvecklingsplan

En affärsplan framtagen.

Miljö & Natur

Eko-miljö

Samlingslokaler

Gilleshall.

Skapa jobb/Företagande

I hantverkshuset "Utgård"

Studiecirklar

Hantverk.

Stimulera inflyttning

"Raggat" hantverkare.

Trivsel/Fester

Fest för bybor som hjälpt till vid Vikingamarknaden Tingarid.

Turism

Vikingamarknad, Hantverkshus, eko-miljö.r

Ungdomsverksamhet

Vikingar mot rasism.

Utbildning/Kompetensutveckling

Kortare kurser i hantverk.

Vandrings- & Ridleder

Vandringsled i anslutning till eko-miljön

Varit på studiebesök

Många!Bla Sjuhäradsbygdens Länsbygderåd och lokal utvecklingsgrupper i från egna länet och andra.

Uppdatera förening

Anmäl förening