Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Nydala bylag

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1989

Finns i

Jönköpings län
Värnamo kommun
Nydala distrikt

med 220 invånare.

Adress


Kontaktperson

Oskar Karlsson
Nydala bylag
Nydala Nyänga 1
576 97 Vrigstad

Verksamheten

Egen affärsverksamhet

caféverksamhet vecka 9 sommaren 2007

Kommunikationer

rusken runt

Kultur

krönikerspel, anälggande av medeltida klosterträdgård

Miljö & Natur

cykelleden Rusken runt

Nyhetsbrev

Nydala Allehanda; lokalblad 3 ggr/år

Samlingslokaler

övertagit samlingslokal hösten 2007

Studiecirklar

Ja, text kommer

Stimulera inflyttning

Ja, text kommer

Trivsel/Fester

valborgs- och midsommarfirande,glöggfester, filmkväller/underhållning

Turism

orten besöks av många turister;besöksmål:Nydala klosterkyrka, Nydala herrgård

Ungdomsverksamhet

ungdomar har sedan sommaren 2007 tillgång till lokal

Vandrings- & Ridleder

ekonomiskt bidrag till anläggande av Munkaleden-vandringsled mellan Nydala- byarum

Vägar/Mackar

rusken runt

Uppdatera förening

Anmäl förening