Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Askome Hembygdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1957

Finns i

Hallands län
Falkenberg kommun
Vessige distrikt

med ca 190 invånare.

Adress


Skicka Epost

Besök hemsida

Kontaktperson

Sven Karlsson
ASKOME HEMBYGDSFÖRENING
Hansabo 232
310 58 Vessigebro

Tel. 1: 0346-251 88

Verksamheten

Kultur

Sköter om ekomuseet Yngeredsfors kraftverk.

Miljö & Natur

Yngeredsfors kraftverk Domarring, Bautastenar

Samlingslokaler

Församlingshem tillsammans med kyrkan

Tagit emot studiebesök

Gränne gruva i Holsjunga, Källsjö gamla kvarn, Livet på landet i Slöinge

Trivsel/Fester

Höstfest,promenader till ut sevärdheter som domarringar,bautastenar m.m.

Turism

"Hallands vackraste väg"finns inom området!

Varit på studiebesök

Till Ekomusee´t guide´ar turer

Vägar/Mackar

"Hallands vackraste väg"

Annan verksamhet

Har köpt in ett Luftbevakningssystem av försvaret, som skall visas för allmänheten.

Uppdatera förening

Anmäl förening