Bygdebanken – en kunskapsbank för alla

Sök tips och erfarenheter

I Bygdebanken finns uppgifter om mer än 2 000 lokala utvecklingsgrupper i hela landet med över 15 000 genomförda aktiviteter samt var de finns och vad de gör. Kanske vill du veta mer om den lokala utvecklingsgruppen i din hemort, alla grupper i ett län eller de som engagerat sig i en viss fråga oberoende av var i landet de finns? Sök i Bygdebanken och få svar! Sökningar kan göras både på geografiska områden och ämne men också som fritext.

Uppdatera och utveckla Bygdebanken

Inloggad under fliken ’Uppdatera förening’ kan den lokala utvecklingsgruppen förnya sina uppgifter. Om gruppen inte redan är med i Bygdebanken går det bra att lägga upp den under ’Anmäl förening’. Frågor om inloggningsuppgifter med mera kan ställas till respektive länsbygderåd eller direkt till bygdebanken[at]helasverige[dot]se

Kontaktuppgifter till länsbygderåden finns i menyn i högerspalten under ’Välj länsbygderåd’.

Stöd till forskning och utredning

Studenter, forskare och utredare är välkomna att ta kontakt med oss på bygdebanken[at]helasverige[dot]se för att få tillgång till mer lätthanterlig data om de lokala utvecklingsgrupperna.

 

Rämmens bygdegårdsförening

Tillbaka till sökresultaten

Om föreningen

Bildades 1960

Finns i

Värmlands län
Filipstad kommun
distrikt

med 60 invånare.

Adress


Kontaktperson

Linda Henningsson
Rämmens bygdegårdsförening
Rämmen Näset 10
680 96 Lersjöfors

Tel. 1: 0590-320 09

Verksamheten

Arrangemang lokala marknader

Vi arrangerar varje år 1-2 loppisar (ute- inne) sen i dec har vi en julmarknad

Kultur

Vi har har bla en veterantraktor utställning varje år.

Samlingslokaler

Vi har ju våran bygdegård jätte fin vi har många besökare och hyr ut den till fester,begravningar,dop mm

Studiecirklar

Vi har en vävcirkel och en arbetsmarknadscirkel

Trivsel/Fester

Vi har 3 fester vaje år de är mycket populära

Turism

Vi har ett hembygdsmuseum och sen har vi rämsbergsleden en led genom skogen där man kan se hur folk levde uppe i skogarna förr i tiden.

Vandrings- & Ridleder

Rämsbergsleden

Uppdatera förening

Anmäl förening